Výroby z kozího mléka jsou v nabídce od dubna do října

Čerstvé sýry z kozího mléka

Sýr dělaný z kozího mléka tradiční přírodní metodou oddělením syrovátky od zrna a dozrání ve formách. Sýr je zpracován z pasterizovaného mléka.(Jemná pasterace 30minut při 63stupních,která zachovává všechny mléčné kultury, minerály, vitamíny a rozpustný vápník)

Sýr děláme většinou přírodní, je možno ho následně dochutit kořením, (pepřem, provensálským kořením, bazalkou, česnekem,paprikou..) a zakápnout olivovým olejem.


Jesenický modrák

Čerstvý sýr s borůvkovým dipem (naše receptura). Naše novinka, sýr bude v prodeji na jaře 2017, letos na národní soutěží sýrů v Mikulově získal 1. místo v kategorii sýrů z kozího mléka a stal se i Šampionem sýrů ve své kategorii. Obrovská radost!

Jen na objednávku, svatby, rauty...

Jesenický kozák

Sýr z kozího mléka vyrobený tradiční přírodní metodou oddělením syrovátky od zrna, dohříváním dle receptury a následném 2 měsíčním zráním. Sýr je zpracován z pasterizovaného mléka.

Na soutěži sýrů v Mikulově v září 2017 byl oceněn 2. místem v kategorii kozích sýrů - tvrdé a polotvrdé!

Tvaroh z kozího mléka

tvaroh je vyráběn přírodní tradiční metodou prokysáním pasterizovaného mléka

Oceněn na národní soutěži sýrů v Mikulově letos 3. místem!
Není vždy v nabídce

Jogurt z kozího mléka

  •      Složení: paster.mléko,jogurtové kultury. Vyrobeno přírodní metodou prokysáním mléka.
  • Není vždy v nabídce