Jesenický horský

Naše novinka roku 2018 polotvrdý sýr ementálského typu s oky.


V roce 2020 oceněn cenou Regionální potravina MSkraje

          Halloumi - sýr na gril

Sýr podle kyperské receptury , vhodný na gril. 


Čerstvé sýry

Sýr dělaný z kravského mléka tradiční přírodní metodou oddělením syrovátky od zrna a dozrání ve formách. Sýr je zpracován z pasterizovaného mléka.(Jemná pasterace 30minut při 63stupních,která zachovává všechny mléčné kultury, minerály, vitamíny a rozpustný vápník)

Sýr děláme většinou přírodní, je možno ho následně dochutit kořením, (pepřem, provensálským kořením, bazalkou, česnekem, paprikou..) a zakápnout olivovým olejem.


Tvaroh

Tvaroh je vyráběn přírodní tradiční metodou prokysáním pasterizovaného mléka 

Na národní soutěži sýrů v Mikulově obsadil v kategorii sýrů a výrobků z kravského mléka perfektní 3. místo


Jesenický bochník

Naše další novinka tentokrát z kravského mléka. Polotvrdý bochník, zrající minimálně 3 měsíce.

Na národní soutěži sýrů v Mikulově obsadil úžasné 2. místo v kategorii polotvrdých a tvrdých sýrů.

V roce 2017  na soutěži Regionální potraviny získal Cenu hejtmana moravskoslezského kraje.

V roce 2018 získal cenu  Regionální potravina MS kraje


Morgenland-jitřní krajina

Vysoce dohřívaný sýr, sytě oranžový s oky uvnitř, zrající 4 měsíce. Naše nová receptura vyladěná přes zimní měsíce...

V národní soutěži sýrů v Mikulově v roce 2016 obsadil v kategorii kravských sýrů 5.místo



Roseta

polotvrdý sýr z kravského mléka, vyladěná naše novinka roku 2017.

40Kč/100g

Jesenický skřítek, čokoládový nebo borůvkový

Tvarohovo-smetanový dezert s čokoládou nebo borůvkovým dipem.

Složení. tvaroh z kravského mléka, smetana, cukr - čokoláda- domácí, borůvkový dip- domácí  Na národní soutěži sýrů v Mikulově v 2015 byl oceněn 2.místem!!! 

Smetanový jogurt

Složení: paster.mléko, smetana, jogurtové kultury.

Vyrobeno přírodní metodou prokysáním mléka.

Jogurt si můžete ochutit medem, džemem,kakaem..

Mléko

Mléko vysokotučné. Velice kvalitní mléko typu "senné mléko". Kvalita senného mléka je spojena se způsobem krmení krav. Tzn. senné mléko je od dojnic, které jsou od května do října pouze na pastvě, následně pak krmeny senem a obilovinami. Tedy žádná siláž. Studií bylo prokázáno, že ve srovnání s běžným mlékem vykazuje senné mléko díky objemnému a zelenému krmivu zhruba dvakrát vyšší obsah omega-3 mastných kyselin a konjugované kyseliny linolové,  je  chuťově lahodnější, obsahuje více tuku  a hlavně výživově méně laktózy. A výrazně nižší obsah výtrusů klostridií..